728 x 90

Povezujmo se skozi šport!

Povezujmo se skozi šport!

Podjetje Mikro+Polo d.o.o. iz Maribora je svojim 115 zaposlenim v okviru aktivnega in zdravega staranja nudilo zanimiv ukrep na področju telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga. O svoji dobri praksi, ki so jo izvajali v letu 2021, so povedali:

Vsak_a zaposleni_a si lahko 2x letno vzame 4 ure med delovnim časom, namenjene temu, da se skupaj z vsaj še enim sodelavcem_ko odpravi na neko športno – rekreacijsko dejavnost. Če pri izvajanju te dejavnosti nastanejo stroški, jih pokrije podjetje, zaposleni mora samo predložiti originalni račun, naslovljen na podjetje.

Poleg tega morajo udeleženci na naših internih kanalih (MS Teams, mail) objaviti fotografije dejavnosti, ki so se udeležili. Posnetke pogosto delimo tudi na naši FB strani in v internem časopisu Mikrofon.

Ukrep smo objavili v začetku maja na MS Teams in doslej so ga izkoristile 3 ekipe sodelavcev iz različnih oddelkov: 5 jih je odšlo plezat, 9 jih je šlo na karting, polovica prodajne ekipe (11 zaposlenih) pa je šla k sodelavki, ki ima konje, na jahanje.

Glede na kratek čas od vpeljave ukrepa in še posebej glede na obdobje leta, v katerimi imamo pri nas največ dela, smo z realizacijo zadovoljni. Najbolj nas veseli, da so se vseh treh izvedenih aktivnosti udeležile skupine (ne samo dvojice) in da so bili pri dveh izvedbah timi mešani, iz različnih oddelkov.

Ker so bili zaposleni pri izvedbi povsem avtonomni in samostojni, ocenjujemo, da jih je ukrep všeč. Več bomo vedeli naslednje leto.

Ta ukrep se izvaja poleg rednih skupinskih treningov fitnesa z osebnim trenerjem v šestih skupinah, 2x tedensko, tako da menimo, da smo z obema dobro »razgibali« zaposlene. Fitnes namreč obiskuje že več kot polovico zaposlenih (35 skupinsko, 20 individualno).

Mislim, da uspešno dvigujemo pozitiven odnos do gibanja, druženja in zdravega načina življenje. Z razvojem novih ukrepov za zdravo življenje in varno delo v okviru pridobivanja naprednega Certifikata družbeno odgovornega delodajalca se bomo še bolj približali idealu – zdrav zaposleni do upokojitve in še po njej, obenem pa povečali zadovoljstvo zaposlenih. Smo v trendu, jahamo na pravem valu in ne dvomim, da bomo imeli še veliko zanimivih idej za nove ukrepe. (Mirjana Mladič, koordinatorica projekta POLET in tima za certifikat Družbeno odgovoren delodajalec)

IRI LJ
ADMINISTRATOR
PROFILE

Najnovejše