728 x 90

Kako ohraniti konkurenčnost na delovnem mestu po 50. letu starosti

Kako ohraniti konkurenčnost na delovnem mestu po 50. letu starosti

Starejši zaposleni so velikokrat označeni za nekonkurenčne in manj zaželene na delovnem mestu.

Zagotovo ste že slišali za izjave kot so:

 »Starejši zaposleni so manj motivirani.«

»Starejši zaposleni niso pripravljeni na spremembe in se niso  pripravljeni učiti.«

»Starejši zaposleni nas več stanejo kot mlajši.«

Takšna in podobna prepričanja lahko prispevajo k temu, da delodajalci v svojih podjetjih raje zaposlujejo in obdržijo mlajši kader. Potrebno se je zavedati, da se delež starejšega prebivalstva naglo povečuje, posledično z leti pa narašča tudi število zaposlenih starejših od 50 let. Tako se bodo delodajalci sčasoma morali začeti usmerjati v privabljanje in ohranjanje starejše delovne sile, saj bo ta kmalu v večini.

Na srečo pa vse ni odvisno le od nadrejenih, pač pa lahko k svoji konkurenčnosti veliko doprinesete tudi sami. Tukaj je nekaj ključnih smernic, ki jim lahko pri tem sledite.

Zavedajte se svojih močnih področij

Z leti resnično pride do izgub nekaterih sposobnosti, predvsem fizičnih. Kljub temu ste v primerjavi z mlajšimi sodelavci v prednosti na področju izkušenj, praktičnih znanj, ter komunikacijskih veščin. Pokažite tako nadrejenim, kot tudi sodelavcem česa ste sposobni in se ne obremenjujte s komentarji, ki bi lahko vaše zmožnosti podcenjevali. Tudi vi ste lahko mlajšim v navdih, zato pristopite do njih in izmenjajte znanja. Drug od drugega se lahko veliko naučite.

Ne omejujte se s svojo starostjo

Ne razmišljajte prehitro o upokojitvi in zaključevanju vaše poklicne poti. Če boste na svojo prihodnost v organizaciji gledali odprto, boste bolj motivirani za nadaljnje delo in učenje ter vzpostavljanje koristnih odnosov s sodelavci.

Preoblikujte svoje delo

Sami se najbolje zavedate sprememb, ki jih doživljate s starostjo, zato lahko najlažje temu prilagodite tudi svoje delo.

Nekaj načinov s pomočjo katerih lahko enostavno vplivate na potek lastnega dela:

  • Če se na delu zaradi večletne delovne rutine dolgočasite, poskusite najti nov način kako opraviti enako nalogo ali se dogovorite z vodjo, da vam dodeli nove zadolžitve ali vas prestavi v kak drug oddelek.
  • Ko vam zmanjkuje časa, opravite samo najnujnejše naloge.
  • Skušajte se pogosteje spomniti kako je vaše delo pomembno za sodelavce, organizacijo kot celoto in tudi za širšo družbo.

Maksimalno izkoristite svoje prednosti

Predstavljajte si gospo, ki je zaposlena pri podjetju za prodajo gospodinjskih pripomočkov. Njena naloga je sprejemanje naročil ter vodenje predstavitev izdelkov na domu. Ko se podjetje odloči posodobiti svoj način poslovanja in začne z računalniškim oddajanjem naročil, se gospa odloči, da se bo udeležila računalniških delavnic in tako pridobila nova znanja ter nadgradila in izboljšala tista, ki jih že ima.

Poiščite dodatno pomoč

Ko ugotovite, da določenih nalog ne morete več izvesti tako kot bi želeli, si olajšajte delo. Prosite za pomoč mlajše kolege ali se z vodjo dogovorite o prilagoditvi vašega delovnega mesta glede na vaše zmožnosti.

 

Naj vam leta ne predstavljajo ovire za poklicni razvoj pač pa nov izziv pred katerega ste postavljeni v svojem življenju!

IRI LJ
ADMINISTRATOR
PROFILE

Najnovejše